29 Haziran 2009 Pazartesi

Portishead

Portishead çok fazla bilinmeyen -bilinmesin zaten- bir müzik grubu..

Aslında onlara grup demek yanlış oluyo biraz..Her çeşitten -özellikle keman- enstrüman çalan 40 50 kişi bir araya geliyo ve inanılmaz derece kulağa hoş gelen müzik çıkartıyolar ortaya..Benim en çok dikkatimi çeken özelliklerinden biride indirdiğiniz -korsana hayır- mp3 ten farksız bi konser veriyo olmaları..

İngiliz grup trip hop tarzı müzik yapıyo ve adınıda Bristol'un bi kasabasından almış..Massive Attack la bu kadar samimi olmalarının nedeni de Massive Attack ın da Bristol'lu olması..Ayrıca Massive Attack la yaptıkları Teardrops işimli parçada House M.D. dizisinin soundtrack i olarak yıllardır kullanılmakta -Prison Break'te Teardrops'u bir bölümünde kullanmıştı..Diziport.com da bütün dizilerden önce o parça çalar- olup birlikte yaptıkları en iyi iş diyebilirim..

Grupta şarkıları söyleyen muhteşem sesli ablamız Beth Gibbons..Ayrıca grubun kurucularından biri..Diğeri ise Geoff Barrow..Bristol de Barrow un doğduğu şehir..

Grup 91 de kuruldu ve 5 albüm çıkardı..Bunlar Dummy, Glory Times, kendi isimlerini verdikleri Portishead, Roseland NYC Live ve Third..Hepsi de birbirinden güzel albümler olup mutlaka dinlenmeliler..Genellikle çakır keyfi iken ve sevişmeden önce - sırasında dinlenen müzik yaptıklarını daha ilk dinleyişinizde anlıcaksınız..Çakır keyfi iken 'Roads', sevişirkense 'Only You' isimli şarkılarını kesinlikle dinlemelisiniz..

Beth Gibbons ablamızın kendi solo albümüde var..O sesle windows hata verse rahatlar insan..Yani mutlaka dinlenmeli..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder